Το Elementary OS 7 Horus είναι εδώ!

Το Elementary OS 7 Horus είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Ubuntu 20.04. Έχει σχεδιαστεί για να είναι γρήγορο, ανοιχτό και να σέβεται το απόρρητο, με έμφαση στον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό.

Elementary OS by Danielle Foré and Elementary OS Team

Το Horus είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Elementary OS, το οποίο είναι γνωστό για την ξεχωριστή εμφάνιση και αίσθηση, εμπνευσμένο από το macOS της Apple. Η νέα έκδοση διαθέτει ανανεωμένη διεπαφή και νέες δυνατότητες, όπως τη δυνατότητα προβολής ειδοποιήσεων και ρυθμίσεων συστήματος απευθείας από την επιφάνεια εργασίας, ένα ενημερωμένο κέντρο εφαρμογών με βελτιωμένη λειτουργικότητα αναζήτησης και πολλά άλλα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Elementary OS είναι να κάνει τους υπολογιστές προσβάσιμους σε όλους, ανεξάρτητα από την τεχνική τους εμπειρία. Ως εκ τούτου, το λειτουργικό σύστημα είναι εύκολο στη χρήση και συνοδεύεται από μια σουίτα φιλικών προς το χρήστη εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ενός προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενός προγράμματος επεξεργασίας κειμένου και άλλων.

Όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια, το Elementary OS έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα δεδομένα και το απόρρητο των χρηστών από προεπιλογή. Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει κανένα ιδιόκτητο λογισμικό ή λογισμικό κλειστού κώδικα και έχει σχεδιαστεί για να είναι απαλλαγμένο από παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων.

Συνολικά, το Elementary OS 7 Horus είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά ένα γρήγορο, φιλικό προς το χρήστη και ασφαλές λειτουργικό σύστημα που είναι επίσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Mάθε περισσότερα για το Elementary OS v7, πατήστε εδώ!

Ακολουθούν κάποιες εικόνες του Elementary OS V7:

New features and settings are offered during onboarding like scheduled dark mode and automatic updates
New features and settings are offered during onboarding like scheduled dark mode and automatic updates
Even apps sideloaded from alt stores like Flathub can show brand colors
Left-handed primary click is now detected
Initial setup guides you to connect to the Internet
Operating system updates are now installed offline and app updates can happen automatically

Image Credits @ Elementary OS